5 Hjem rettsmidler for å behandle solbrenthet

Du vet allerede at du bør unngå solen i høyeste tider, og at solkrembruk er obligatorisk, ikke sant? Når alt kommer til alt, øker ultrafiolett stråling aldring og er en av de viktigste faktorene som forårsaker hudkreft.

Som disse to effektene vises på lang sikt, det er en bivirkning av ubeskyttet eksponering som vises veldig raskt: er solbrenthet, manifestert ved rødhet, svie og smerte.

Selvfølgelig er det mye sunnere å forebygge, men hvis du er distrahert og nå ser ut som en chili, her er noen hjemme rettsmidler som kan lette ubehag og hastighet utvinning av huden din:

 

1. aloe vera gel og kapsler av vitamin E

Aloe vera har forfriskende effekt, mens vitamin E har helbredende egenskaper for huden. Disse to bestanddeler fremme vevsregenerering og forhindre lesjonen er infisert av bakterier eller sopp, som kan forverre situasjonen.

Slik fremstille og anvende

Til denne blanding, vil man trenge:

 • 3 ss aloe vera gel suppe
 • en vitamin E kapsel

blande sammen de to ingredienser og anvende dem forsiktig på det skadede området, som dekker det helt . La blandingen virke i 40 minutter og skyll med kaldt vann. Gjenta prosedyren daglig til huden er regenerert.

 

2. naturlig yoghurt og havre

En skrubber laget med naturlig yoghurt og havremel er myk nok til å bidra til å fjerne døde celler uten å skade huden ytterligere, og stimulerer regenerering av vev for å inneholde antioksydanter og anti-stoffer inflammatoriske stoffer.

Hvordan forberede og bruke

Merk andelen av innholdsstoffene i dette midlet for brannskader:

 • 3 ss vanlig yoghurt
 • en spiseskje havregryn

Bland ingrediensene til en smidig masse og gjelder for det forbrente området med myke bevegelser . Vent 40 minutter og skyll med kaldt vann. Gjenta blandingen hver dag til rødmen og smerten senker.

 

3. Melk og maisstivelse

Melk og maisstivelse er ingredienser som oppfrisker huden, beroliger brennende smerte og brennende sol. I tillegg inneholder de stoffer som bidrar til å berolige irritasjonen og stimulere helbredelsen av det skadede vevet.

Slik fremstille og anvende

For dette middel, nødvendige ingredienser er:

 • ? Kopp kald melk
 • 1 ss maismel suppe

Tilsett melken gradvis over ømfintlig og blande godt inntil alt pulveret er oppløst, danner en konsistent pasta. Påfør blandingen på brennstoffene og la den virke i 20 til 30 minutter. Skyll med kaldt vann og gjenta prosedyren daglig.

 

4. Kamille te

Kamille te er kjent for sine antiinflammatoriske egenskaper, og det kan også brukes til å lindre brennende og rødhet forårsaket av solbrenthet. Hvis isen påføres, hjelper teen fortsatt med å oppdatere huden.

Slik fremstille og anvende

Denne te for solbrenthet tar de følgende ingredienser:

 • en spiseskje av kamille blomster (eller en boks av sachet)
 • ? Kopp vann
 • 4 isbiter

Hell det kokende vann over kamille og fyll i 20 til 30 minutter med den kapslede beholderen. Etter den perioden, spenne blandingen og legg isbiter. Når teen er veldig kald, bruk den på brennstoffene og la den tørke på huden uten å skylle. Gjenta prosedyren tre ganger om dagen.

 

5. Honning og kokosmelk

Honning har antimikrobielle egenskaper som hjelper kroppen til å forhindre at lesjonene blir smittet av sykdomsfremkallende bakterier. I tillegg, sammen med kokosmælk, utøver den en fuktighetsgivende effekt, lindrer den brennende følelsen og fjerner døde celler fra det berørte området.

Slik forbereder du og bruker

Kontroller mengdene som trengs for å forberede dette legemidlet:

 • 5 ss økologisk honning
 • ½ kopp kokosmælk

Legg de to ingrediensene i en bolle og bland til helt oppløst. Før du bruker blandingen til huden, skyll med kaldt rennende vann. Masser deretter forsiktig på produktet og la det virke i 40 minutter. Skyll med kaldt vann og gjenta prosedyren til huden forbedres.

 

Hva annet skal jeg gjøre i tilfelle solbrenthet?

Hvis du har misbrukt solen og blir rød og brent, gjør du komprimerer med myke håndklær eller gasbind gjennomvåt i kaldt vann og prøv å ligge i ro, fordi kroppen din trenger å komme seg fra solskinnet. Det er også viktig å være veldig hydrert med vann, naturlig juice og kokosnøtt vann.

Unngå å bade med varmt vann og ikke bruk svamper fordi huden din allerede er svært følsom. Bruk en badolje for å akselerere restaureringen av det beskyttende laget og ikke skimp på fuktighetskremet.

Unngå sollys igjen de neste dagene for å unngå forverring av situasjonen. Også, aldri pop boblene eller trekk på huden som peeling, fordi stoffene under dem er fortsatt svært sensitive og trenger beskyttelse.

Hvis du har feber eller smerten er uutholdelig, bør du søke en lege dermatolog, slik at han kan indikere en rusmiddelbehandling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *